Alla våra produkter röks med EK ved som i Texas
Självklart har vi en bra korv också, kalkon finns oftast med i menyn och en o annan fläsksida hamnar också i Smokern! Brisket är förstås ett måste och så här kan vi fortsätta länge…så för att få veta vad som finns för dagen gör man enklast i att besöka oss..i tid..för när maten tar slut är den slut! Först till röken får först välja, på slutet är menyn oftast begränsad…
Inget kött utan rök
SMOKER
Allt vårt kött passerar i vår 500 gallon stora smoker som med en matchvikt på ca 1,1 ton och runt 6 meters längd ger en jämn och fin värme! För det är just den varma röken som är tricket. Man eldar i ena änden på smokern och låter den ca 130 grader varma röken gå över köttet tills "barken" satt sig, ja den heter så, den mörka yta som bildas på köttet, som inte är bränd utan bara packad med smak! För att det ska bli rätt smak är veden viktig, för det är just den som sätter smaken. Traditionellt ger EK ved en av de klassiska smaker som förknippas med Texas BBQ, så just därför använder vi Ek i vår smoker! Vist, det finns annan ved, det finns pellets, men det finns ingen genväg till det perfekta resultatet..
Det tar tid att få till smakerna och konsistensen. Snabbast går fågel som tar ca 2-3 timmar medans en brisket går 10-12 timmar i smokern för att sen "vila" i ytterligare 10-12 timmar.
KÖTT
För bästa resultat krävs bästa råvaran. Vi jobbar bara med högsta kvalité när det gäller köttet, vilket även gäller uppfödning, vilket som tur är oftast går hand i hand!
Fläsk och fågel köper vi Svenskt men då det gäller brisket och beef ribs är det USA och Canada som gäller eftersom vi i Sverige inte har tradition av att storskaligt föda upp djur med rätt marmorering. Dock köper vi bara kött från gårdar med dokumenterad bra djurhållning utan tveksam medicinering.
För att minimera spillet och maximera kvaliten är korven gjord på kött som "trimmats" bort från de olika styck detaljerna, en blandning av biff och gris!
Allt vårt kött passerar i vår 500 gallon stora smoker som med en matchvikt på ca 1,1 ton och runt 6 meters längd ger en jämn och fin värme! För det är just den varma röken som är tricket. Man eldar i ena änden på smokern och låter den ca 130 grader varma röken gå över köttet tills "barken" satt sig, ja den heter så, den mörka yta som bildas på köttet, som inte är bränd utan bara packad med smak! För att det ska bli rätt smak är veden viktig, för det är just den som sätter smaken. Traditionellt ger EK ved en av de klassiska smaker som förknippas med Texas BBQ, så just därför använder vi Ek i vår smoker! Vist, det finns annan ved, det finns pellets, men det finns ingen genväg till det perfekta resultatet..
Det tar tid att få till smakerna och konsistensen. Snabbast går fågel som tar ca 2-3 timmar medans en brisket går 10-12 timmar i smokern för att sen "vila" i ytterligare 10-12 timmar.
KÖTT
För bästa resultat krävs bästa råvaran. Vi jobbar bara med högsta kvalité när det gäller köttet, vilket även gäller uppfödning, vilket som tur är oftast går hand i hand!
Fläsk och fågel köper vi Svenskt men då det gäller brisket och beef ribs är det USA och Canada som gäller eftersom vi i Sverige inte har tradition av att storskaligt föda upp djur med rätt marmorering. Dock köper vi bara kött från gårdar med dokumenterad bra djurhållning utan tveksam medicinering.
För att minimera spillet och maximera kvaliten är korven gjord på kött som "trimmats" bort från de olika styck detaljerna, en blandning av biff och gris!
HIGH COAST BBQ
Nyadal 213, Sandöverken
Högakustenbron
070 - 683 31 83
[email protected]
Följ oss på Facebook!
Nyadal 213, Sandöverken
Högakustenbron
070 - 683 31 83
[email protected]
Följ oss på Facebook!
© COPYRIGHT 2021. ALL RIGHTS RESERVED.